OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD FC FLIPPER MAASMECHELEN - ZVK CELTIC HOUTHALEN '94  2-6 (1-4)

DATUM 23-01-2013

DOELPUNTEN 17’ 0-1 SLEYPEN Sven, 18’ 0-2 DURIC Semir, 21’ 1-2 OP DE LOCHT Robby, 22’ 1-3 SLEYPEN Sven, 24’ 1-4 COPPOLA Fabrizio, 38’ 1-5 COPPOLA Fabrizio, 45’ 1-6 KARADOGAN Celal, 47’ 2-6 BISTRUSSU Claudio

VERSLAG Celtic trok naar Flipper Maasmechelen voor de 5e ronde in de Beker van Limburg naar Flipper Maasmechelen uit eerste provinciale. De afwezigen Achadoud en Nejjar (werk) werden vervangen door Elia en Hasdo. Al meteen van in het begin drukt Celtic 2 hele goede kansen op het veld. De tweede daarvan vlamde Coppola tegen de paal. Elia kon er net niet bij om de score te openen. Enkele kansjes verder komt de thuisploeg beter in de partij en moet doelman Baeten al enkele keren snel tussenkomen. In de 17e minuut ziet Sleypen een opening om de één twee op te zetten met Coppola, die perfect kaatste en Sleypen werkt beheerst af, 0-1. Een minuutje later zit Sleypen goed op, kan de bal veroveren, speelt in op Duric S. die op zijn beurt in één tijd op Coppola inspeelt. Coppola draait, maar treft Orlando op zijn weg. Doch Duric S. volgt goed en prikt de rebound tegen de netten, 0-2. Op vier minuten van de pauze haalt Flipperspeler Colla uit en Baeten pareert. Doch Op De Locht staat op de goede plek om nog eens uit te halen en nu verschalkt Duric S. zijn eigen doelman Baeten en de aansluitingstreffer hangt, 1-2. Een minuutje later zit Sleypen opnieuw op vinkentouw en gaat alleen op Orlando af, 1-3. Celtic heerst nu en kan een minuutje voor de rust met een zéér knappe ééntijdsaanval dé mooiste van het seizoen scoren via Sleypen over Duric S. snel naar Huyuk om dan Coppola te zien afwerken aan de 2e paal, 1-4. Voor deze aanval durfden de refs van dienst bijna applaudisseren. Na de pauze probeert Maasmechelen de druk op te voeren, maar krijgt na twee minuten al een eerste waarschuwing als Sleypen een lange bal kruist op Coppola, die dan weer een gemeten pass geeft op Elia aan de tweede paal, doch dàt is het enige wat de bedrijvige Elia noch miste vanavond, zijn doelpuntje. Kansjes kwamen er nu voor beide ploegen en als Coppola in de 37e minuut samen met Duric S. in de aanval trekt, komt hij op zijn beurt eens als vanouds naar binnen en prikt in de korte hoek de 1-5 tegen de netten. Celtic domineert nu en probeert het balletje goed rond te laten gaan om Maasmechelen niet in de partij te laten komen. Met nog vijf minuten op de klok kan Hasdo niet zijn open kans verzilveren, maar blijft beheerst aan de bal en kan met een gemeten pass Karadogan een binnen-leggertje aan de tweede paal presenteren. Twee minuten later krijgt de ijverige Bistrussu dan toch loon naar werken en schiet knap de 2-6 op het scorebord. Een minuutje later gaat ref. Schoenmakers in de fout door een “lopende” zesde fout te fluiten en een 10m toe te staan aan Maasmechelen. Deze wordt echter over geschoten door Francone en dus verandert er niet meer aan de verdiende kwalificatie van Celtic voor de volgende ronde.